Salalah Hawana je jedným z najviac obľúbených turistických miest v Ománe. Dovolenková sezóna tu trvá počas celého roka. Rozdeľuje sa na dve hlavné časti – európsku sezónu a sezónu pre domácich návštevníkov, ktorí tam trávia letné obdobie.
Európska sezóna v Salalah Hawane prebieha zhruba od októbra do apríla. Tento čas je veľmi populárny medzi európskymi turistami, ktorí hľadajú teplé a príjemné prostredie pre svoju dovolenku. Počas európskej sezóny sú teploty v Salalah Hawane mierné, priemerné denné teploty sa pohybujú okolo 25-30 °C, čo je ideálne pre aktivity na pláži, vodné športy a objavovanie okolitej prírody.
Sezóna pre domácich turistov sa zvyčajne odohráva v lete, od mája do septembra. V tomto období dochádza k zníženiu teplôt a zvýšeniu vlhkosti vzduchu. Prevažujúcim faktorom tejto sezóny je to, že domáci obyvatelia Ománu sem prichádzajú, aby unikli extrémnemu letnému teplu v ostatných častiach krajiny. Salalah Hawana ponúka príjemnejšie a chladnejšie podnebie v porovnaní s ostatnými oblasťami Ománu, vďaka svojej polohy na juhu a vplivu monzúnových dažďov. Toto obdobie je tiež známe pre svoju zelenú krajinu a rozkvitnuté rastlinstvo, ktoré poskytuje nádherné scenérie.

Spomínané sezóny – európska a sezóna pre domácich, poskytujú turistom možnosť navštíviť Salalah Hawanu počas celého roka, v závislosti od ich preferencií a tolerancie voči teplotám. Táto rôznorodosť v sezónach prispieva k rozmanitosti turistických skúseností v tejto oblasti Ománu.

Každý majiteľ je povinný si raz ročne platiť poplatok GSA, ktorý zahŕňa služby týkajúce sa údržby a správy rezortu. Ku každému typu apartmánu/vily sa ceny líšia. (cenník si môžete stiahnuť tu).
GSA zahŕňa:
• security systém (kamerový systém a strážna služba na vstupe do rezortu),
• odvoz odpadu
• osvetlenie celého rezortu
• údržba celého projektu – trávniky, stromy, kvetiny, cesty, kanalizácia
• pest control – postreky proti chrobákom a hmyzu
• irrigation – polievanie trávnika a záhrad celého rezortu
(poplatky sa tieto služby sa netýkajú údržby vášho apartmánu/vily a pozemku, na tento druh servisu sa vťahujú iné služby, ktorých špecifikáciu Vám poskytneme na vyžiadanie)

V Ománe existujú zákony a právne predpisy, ktoré zabezpečujú vlastnícke práva k rekreačným nehnuteľnostiam, vrátane apartmánov. Tieto práva sú chránené a zaručené vládou, čo poskytuje istotu a bezpečnosť pre majiteľov.
Právne predpisy a regulácie: Omán má presné a jasné právne predpisy týkajúce sa vlastníctva nehnuteľností, ktoré sú aplikovateľné na rekreačné nehnuteľnosti vrátane apartmánov. Tieto predpisy poskytujú jasné usmernenia týkajúce sa kúpy, predaja a prenájmu nehnuteľností.

Registrácia vlastníctva: V Ománe je dôležitým krokom pri kúpe nehnuteľnosti jej správna registrácia. Majitelia majú povinnosť zaregistrovať svoje vlastníctvo v príslušných orgánoch. V Ománe je zodpovednosť za zabezpečenie vlastníctva nehnuteľností pridelená Ministerstvu dedičstva a kultúry. Táto inštitúcia má dohľad nad správou a reguláciou vlastníctva nehnuteľností v krajine. Ministerstvo dedičstva a kultúry zabezpečuje registráciu vlastníctva nehnuteľností a udeľuje certifikáty o vlastníctve majiteľom.

Omán sa vyznačuje stabilitou a bezpečnosťou, čo je dôležité pre majiteľov rekreačných nehnuteľností. Krajina má nízku kriminalitu a je známa svojou priateľskou a pohostinnou atmosférou.

Politická stabilita: Omán má dlhú tradíciu politickej stability a kontinuity. Vláda podporuje investície a rozvoj turizmu, čo vytvára priaznivé prostredie pre majiteľov rekreačných nehnuteľností.

Ochrana vlastníckych práv: Ománsky právny systém chráni vlastnícke práva a poskytuje istotu majiteľom rekreačných nehnuteľností. Existujú tu právne predpisy a záruky, ktoré poskytujú ochranu majiteľom apartmánov a iných nehnuteľností.
Investičné prostredie: Ománska vláda sa zaviazala k rozvoju turizmu a investícií. To zahŕňa aj ochranu majiteľov nehnuteľností a podporu investícií do rekreačných oblastí, ako je Salalah Hawana. Vláda sa snaží vytvoriť priaznivé prostredie pre investorov a poskytuje rôzne podporné opatrenia.

Návratnosť investície sa odvíja od cien prenájmov jednotlivých typov apartmánovm ktorý najádete na stránke návratnosť investície.

Návratnosť investície